c. iulius octavianus caesar augustus személyes weboldala

Blog Rólam Egy napom Közélet Róma A birodalom Hadsereg Játék Galéria
Családom

"Gaudeant bene nati"
"Örüljenek, akik jó családban születtek!"

elotortenelem2elotortenelem2Lovagi rangú családban születtem, atyám C. Octavius, édesanyám Atia Balba, C. Iulius Caesar unokahúga.

Feleségemtõl, Scriboniától, akivel meglehetõsen rossz viszonyban éltünk, korán elváltam. Egy lányunk született, Iulia. Amikor megismertem Livia Drusillát, rögtön beleszerettem, majd elõzõ házasságom felbontása után hamarosan feleségül vettem. Az õ gyermeke volt Tiberius, és éppen várandós volt Drususszal. Mindkét ifjút adoptáltam. Livia sokat segít nekem a hivatalos ügyek intézésében, ezért igen tisztelem, csak az bánt, hogy nem született közös gyermekünk.

elotortenelem2elotortenelem2Lányomat Marcellushoz adtam feleségül, õ azonban a C. Asinius Pollio és C. Antistius Vetus consulságának évében kitört súlyos járvány alatt elhalálozott. Ekkor úgy döntöttem, hogy Iuliát megtiszteltetésképp hozzáadom M. Vipsanius Agrippához, és a frigyükbõl született két fiúgyermeket, Caiust és Luciust adoptáltam. Õk azonban nagy bánatomra mindketten meghaltak.

 

Miután Drusus meghalt, és
fia, Germanicus, aki ugyan ígéretes tehetség még túl fiatal, legfõbb segítõm Tiberius lett, aki kiérdemelte az imperium proconsulart és a tribunicia potestast. Úgy vélem, belõle még híres államférfi válik.

elotortenelem2

elotortenelem2

 

 

 

 

Videó: Otthonom

A weboldal forrásai:
Havas László- Hegyi W. György- Szabó Edit: Római történelem
Youtube.com; Wikipedia


www.elotortenelem2.sokoldal.hu
Tetszett ez az oldal? Mutasd meg az ismerőseidnek is!